JOGURTOWY PUDDING

Do tego przepisu używamy Mango Pulp,
do kupienia w naszym sklepie

Jogurtowy pudding pulpa mango

Bardzo smaczny pudding dla dzieci i dorosłych.




SKŁADNIKI 

  • 3 jajka
  • 500 g pulpy mango
  • 1 paczka żelatyny
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 500 ml płynnego mleka
  • 120 ml jogurtu
  • 180 gr cukru

PRZYGOTOWANIE

  1. Mieszamy razem mleko, cukier, skrobię kukurydzianą oraz żelatynę.
  2. Gotujemy na wolnym ogniu i mieszamy, aż zacznie wrzeć.
  3. Teraz dodajemy pulpe mango i jeszcze raz zagotowujemy całość. Dodajemy jogurt i mieszamy.
  4. Zmniejszamy ogień i dodajemy żółtka jajek. Dokładnie mieszamy znowu całość po czym zdejmujemy z kuchenki.
  5. Wlewamy pomału ubite białka z jajek i ciągle mieszamy.
  6. Po wymieszaniu wlewamy do szklanek lub salaterek i podajemy po ostygnięciu.
  7. Na górę można położyć ulubione dodatki.
  8. Smacznego.
* W CELU ZACHOWANIA ŚWIEŻOŚCI PRODUKTU, PRZELEJ JEGO NIEWYKORZYSTANĄ CZĘŚĆ DO ZAMYKANEGO POJEMNIKA I PRZECHOWUJ W LODÓWCE. NIE ZOSTAWIAJ PRODUKTU W OTWARTEJ PUSZCZE!