NALEŚNIKI MANGO

Do tego przepisu używamy Mango Pulp,
do kupienia w naszym sklepie

NALEŚNIKI MANGO




SKŁADNIKI DO FARSZU 

  • Pulpa mango
  • Miód
  • Cytryna

PRZYGOTOWANIE FARSZU

  1. Blendujemy pulpę mango z odrobiną soku z cytryny oraz miodem w zależności od upodobania.
* W CELU ZACHOWANIA ŚWIEŻOŚCI PRODUKTU, PRZELEJ JEGO NIEWYKORZYSTANĄ CZĘŚĆ DO ZAMYKANEGO POJEMNIKA I PRZECHOWUJ W LODÓWCE. NIE ZOSTAWIAJ PRODUKTU W OTWARTEJ PUSZCZE!


SKŁADNIKI DO CIASTA (10 sztuk)

  • Szklanka mąki pszennej
  • Dwa jajka
  • Szklanka mleka
  • Trzy czwarte szklanki wody gazowanej
  • Szczypta soli
  • Trzy łyżki masła lub oleju roślinnego


PRZYGOTOWANIE CIASTA

  1. Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy jajka, wodę, mleko oraz sól.
  2. Blendujemy do gładkiego po czym dodajemy roztiopone masło lub olej roślinny i dalej blendujemy.
  3. Nalewamy ciasto na rozgrzaną patelnię i przerzycamy na druga stronę przy zarumienieniu.
  4. Nałożyć farsz zawinąć posypać ulubionymi dodatkami.