MANGO KULFI

Do tego przepisu używamy Mango Pulp,
do kupienia w naszym sklepie

MANGO KULFI





SKŁADNIKI (3 PORCJE)

  • 2,5 szklanki mleka(500ml),
  • 1/4 szklanki mleka w proszku,
  • 1/2 szklanki mleka skondensowanego,
  • 1/4 szklanki przecieru z mango.

PRZYGOTOWANIE

  1. Połącz wszystkie składniki (oprócz przecieru z mango) w garnk i dobrze wymieszaj.
  2. Doprowadź mieszankę do wrzenia, później gotuj na wolnym ogniu przez 10 min. Gdy zgęstnieje zdejmij z ognia i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
  3. Dodaj przecier mango i dokładnie wymieszaj.
  4. Wlej do foremek i zamroź.
* W CELU ZACHOWANIA ŚWIEŻOŚCI PRODUKTU, PRZELEJ JEGO NIEWYKORZYSTANĄ CZĘŚĆ DO ZAMYKANEGO POJEMNIKA I PRZECHOWUJ W LODÓWCE. NIE ZOSTAWIAJ PRODUKTU W OTWARTEJ PUSZCZE!